ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η MATRIX αρθροπλαστική προσφέρει τόσο στο χειρουργό όσο και τον ασθενή μια συναρπαστική εμπειρία βασισμένη στην τεχνολογία της “μικτής πραγματικότητας”.

Μια αυτόματη αναπαράσταση τρισδιάστατου μοντέλου της δομής των οστών γύρω από την άρθρωση του γόνατος ή και του ισχίου και τα ανατομικά ορόσημά τους, επιτρέπουν στο χειρουργό να σχεδιάσει με ακρίβεια χιλιοστού την τοποθέτηση των προθετικών υλικών σε ειδικά γυαλιά «επαυξημένης πραγματικότητας».

Όσον αφορά στην προετοιμασία τόσο της κοτύλης όσο και του αυλού του μηριαίου αυτή γίνεται με απόλυτη ακρίβεια σε πλήρη ανατομική θέση, εξατομικευμένη ανα ασθενή. Η τοποθέτηση των προσθετικών υλικών , εξασφαλίζει άριστο προσανατολισμό και απόλυτη μυϊκή συνέργεια, γύρω από τους μύες του ισχίου.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, αυτό το εικονικό μοντέλο, βρίσκεται μπροστά στο οπτικό πεδίο του χειρουργού και αλληλεπιδρά, ευθυγραμμίζεται με το οστό του ασθενούς, επιτρέποντας στον χειρουργό να προσδιορίσει με ακρίβεια τη θέση του εμφυτεύματος, διασφαλίζοντας την ακριβή αντιστοίχιση με τον προεγχειρητικό σχεδιασμό. Οι εικόνες από τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας ενισχύουν τις αισθήσεις του χειρουργού και βελτιώνουν την αντίληψή του στο χώρο.

Τα επίπεδα οστεοτομιών στο μηρό και την κνήμη είναι προσανατολισμένα στο μηχανικό άξονα του σκέλους που εξατομικεύεται ανά ασθενή και υπολογίζονται με απόλυτη ακρίβεια σύμφωνα με ανατομικά στοιχεία που αποκτήθηκαν με ειδικούς δείκτες καταγραφής. Σε πρόσφατη μελέτη η χρήση της νέας τεχνολογίας παρουσίασε 98,9% ταύτιση τοποθέτησης μοσχευμάτων σε σχέση με το μηχανικό άξονα.

Τα δεδομένα εικόνας από γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας έχουν αλλάξει την ολική αρθροπλαστική που πλέον εκτελείται με μεγάλη ακρίβεια ,ελαχιστοποιεί το χειρουργικό λάθος, είναι πιο αποτελεσματική και ασφαλέστερη για τους ασθενείς, που βιώνουν ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και δυσφορία από την επέμβαση.

ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Η τεχνολογία MATRIX εκτός του ότι βελτιώνει το χειρουργικό χρόνο σε 30-40 λεπτά, συνδυάζεται με τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας (MIS) έτσι ώστε να τραυματίζονται λιγότερο οι σύνδεσμοι και τα μαλακά μόρια γύρω από την άρθρωση του γόνατος ή του ισχίου. Η βελτίωση των τεχνικών περιοχικής αναισθησίας χωρίς τη χρήση οπιούχων φαρμάκων και τα πρωτόκολλα ταχείας ανάρρωσης (fast track-enhanced recovery protocols) που χρησιμοποιούνται στην κλινική μας ελαχιστοποιούν την παραμονή στην κλινική σε 1-2 ημέρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν απαιτείται καν νοσηλεία.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής μας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ασθενείς μας μετεγχειρητικά για να επιλύσει τυχόν απορίες και να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για ομαλή αποθεραπεία, ενώ παρακολουθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδο της φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης με ειδικό λογισμικό μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.